miercuri, iunie 26

Ratingurile TV pentru Super Bowl 2024 au depășit recordul de audiență

Echipa Kansas City Chiefs este campioană pentru al doilea an în Super Bowl. Pe lângă faptul că au mai adunat un inel, au stabilit din nou recordul pentru cel mai vizionat Super Bowl din toate timpurile.

Super Bowl LVIII de duminică a adunat o audiență de 123,4 milioane de telespectatori pe CBS, Nickelodeon, Univision și pe platformele digitale, inclusiv NFL+. Această audiență este cu 7% mai mare decât cea record de anul trecut, de 115,1 milioane de spectatori pe Fox, potrivit datelor Nielsen.

CBS a condus detașat, cu 120 de milioane de telespectatori doar pe rețeaua de difuzare, marcând cea mai mare audiență din istorie pentru o singură rețea. Potrivit Nielsen, peste 200 milioane de telespectatori au urmărit cel puțin o parte din meci în toate rețelele. Aceasta reprezintă o creștere de 10% față de cifra de anul trecut, de 184 milioane.

Meciul din 2024 nu este doar cel mai urmărit Super Bowl din toate timpurile, ci și al doilea cel mai urmărit program TV din istorie. Pe primul loc se află aselenizarea Apollo 11 din 1969, deși aceasta a fost difuzată pe mai multe rețele. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că Chiefs au jucat în (și au câștigat) cele mai vizionate două Super Bowl-uri din toate timpurile, potrivit Deadline.