Filmele noi care apar în luna mai 2024

Filme noi apar tot timpul, dar iată o listă a celor mai așteptate apariții pe ecrane în luna mai 2024.

The Fall Guy, o comedie de acțiune cu Ryan Gosling și Emily Blunt în rolurile principale, a explodat în cinematografele din întreaga lume, lansată fiind deja în primele zile ale lunii. Dave Pearce (Iron Man 3, Mission Impossible – Rogue Nation) și David Leitch (John Wick, Deadpool 2) s-au ocupat de scenariu și, respectiv, de regie.

Kingdom of the Planet of the Apes

Data lansării: 10 mai (SUA și Marea Britanie)

Cel de-al patrulea episod din franciza cinematografică Planet of the Apes, care ar putea da naștere unei noi trilogii, sosește foarte curând. Amplasat la 300 de ani după predecesorul War for the Planet of the Apes, ultimul film în care a jucat Caesar al lui Andy Serkis, Kingdom of the Planet of the Apes îl are pe Owen Teague de la Reptile în rolul lui Noa, un tânăr cimpanzeu însărcinat să ducă la bun sfârșit o misiune dificilă care va avea impact asupra maimuțelor și oamenilor deopotrivă.

Lui Noa i se va alătura în călătoria sa Mae (Freya Allen din The Witcher), o tânără femeie care face parte din rasa umană, devenită sălbatică. Dacă ar fi să ghicim, credem că cei doi vor forma o alianță improbabilă în încercarea de a-l contracara pe Proximus Caesar (Kevin Durand din Lost), un conducător cimpanzeu puternic care înrobește alte clanuri de maimuțe și care este necruțător în căutarea tehnologiei umane.

Furiosa: A Mad Max Saga

Data lansării: 23 mai (Australia), 24 mai (SUA și Marea Britanie)

Dacă să-l vezi pe Pratt dând vocea unui alt personaj iconic este ideea ta de moment neplăcut, acest prequel Mad Max: Fury Road este alternativa perfectă.

Anya Taylor-Joy interpretează o versiune mai tânără a personajului omonim, care a fost portretizat cu o intensitate captivantă de Charlize Theron în Fury Road. În mod nesurprinzător, se va concentra pe viața ei chinuitoare până cu câțiva ani înainte de epopeea fulminantă din 2015, dezvăluind cum și-a câștigat titlul de Imperator în acest proces.

Young Woman and the Sea

Data lansării: 31 mai (SUA și Marea Britanie)

Înainte de a-și relua rolul lui Rey într-unul dintre multele filme noi din Star Wars care vor ajunge cu forța în cinematografe în anii următori, Daisy Ridley își completează CV-ul de actriță cu o altă dramă captivantă – după succesul indie Sometime I Think About Dying – în acest film de epocă.

Bazată pe o poveste adevărată, Young Woman and the Sea o vede pe Ridley în rolul lui Trudy Ederle, prima femeie care a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii. Cu toate acestea, Ederle va trebui să navigheze în același timp în apele reci și agitate ale canalului și în cele ale unei societăți misogine, încercând să atingă un astfel de obiectiv la începutul secolului XX. Joachim Rønning și Jeff Nathanson au regizat și, respectiv, scris acest film, în timp ce Jerry Bruckheimer (Pirații din Caraibe) este la bord în calitate de producător.

Mai multe titluri apar pe lista TechRadar, aici.