marți, iunie 25

Breșă de securitate uriașă a platformei Twitch

Dupa problemele tehnice ale Facebook de zilele trecute, o altă știre despre o renumită platformă online zguduie internetul. Un hacker anonim pretinde că a publicat întreaga bază de date Twitch, inclusiv codul sursă și informațiile privind plățile utilizatorilor.

Utilizatorul a postat miercuri pe 4chan un link torrent de 125 GB, afirmând că scurgerea de informații a fost menită să „încurajeze mai multe schimbări și concurență în spațiul de streaming video online”, deoarece „comunitatea lor este o hazna toxică dezgustătoare”.

VGC poate confirma că fișierele menționate pe 4chan sunt disponibile public pentru descărcare, așa cum a fost descris de hackerul anonim.

O sursă anonimă a companiei a declarat pentru VGC că datele scurse sunt legitime, inclusiv codul sursă pentru platforma de streaming deținută de Amazon.

La nivel intern, Twitch este conștientă de breșă, a spus sursa, și se crede că datele au fost obținute chiar luni. Am solicitat un comentariu de la Twitch și vom actualiza această știre atunci când va răspunde.

Twitch a confirmat că scurgerea de informații este autentică: „Putem confirma că a avut loc o breșă. Echipele noastre lucrează de urgență pentru a înțelege amploarea acesteia. Vom informa comunitatea imediat ce vom avea informații suplimentare. Vă mulțumim pentru că ați avut răbdare cu noi”.