luni, aprilie 15

Suplimente eficiente pentru cei cu imunitate scăzută (P)

Toamna este prilejul ideal să ne îndreptăm atenția către sănătatea organismului nostru și să îi oferim nutrienții ideali pentru susținerea imunității. Însă sunt atât de multe suplimente în prezent pe piață încât este dificil să știi care sunt cele potrivite pentru tine. Ne-am gândit la acest aspect, astfel că vrem să îți prezentăm cele mai eficiente suplimente pentru imunitate scăzută. 

Sistemul imunitar este principala barieră de apărare împotriva amenințărilor sub formă de diferite virusuri care pot provoca diverse afecțiuni. Sistemul imunitar este o rețea complexă, formată din sute de celule diferite care sunt coordonate și interconectate. Această rețea devine funcțională încă din momentul în care ne naștem și se dezvoltă continuu pe măsură ce organismul ia contact cu tot mai mulți germeni și bacterii. Astfel avem de-a face cu o imunitate de două tipuri: cea dobândită și cea înnăscută. 

Suplimente pentru imunitatea scăzută

1. Vitamina C și vitamina D

Sistemul imunitar și vitamina C au ajuns, practic, sinonime. Oricând vorbim despre sistemul imunitar, primul nutrient la care ne gândim este, fără îndoială, vitamina C. Acest lucru se datorează faptului că vitamina C este un puternic antioxidant care încetinește procesul de deteriorare al celulelor. De asemenea, vitamina C protejează împotriva infecțiilor, ajută la regenerarea țesuturilor și stimulează în mod direct sistemul imunitar. 

Să nu uităm de vitamina D3, un alt nutrient esențial și foarte important în mecanismul de apărare al organismului. Vitamina D3 contribuie activ la întărirea imunității, protejând organismul de răceli și viroze respiratorii. 

Un supliment ideal pentru imunitatea ta ar fi un complex de vitamina C+D3.

2. Propolis și echinaceea

Aceste două ingrediente sunt folosite cu succes de mult timp ca remedii naturiste pentru imunitate scăzută.

3. Calciu, fier și zinc

Calciul este mineralul care se găsește în cea mai mare cantitate în interiorul organismului nostru. Calciul contribuie la sănătatea oaselor, dar și la întărirea corpului în fața virusurilor și a bacteriilor. 

Fierul este esențial pentru buna funcționare a organismului. Lipsa de fier provoacă urmări grave precum anemia, probleme care distrug și sistemul imunitar. 

Zincul are proprietăți antioxidante, protejând celulele de stresul oxidativ. Fără o cantitate optimă de zinc, celulele sistemului imunitar nu vor acționa la fel de eficient. 

Poți opta pentru suplimente care să conțină doar unul dintre acești nutrienți sau poți opta pentru un complex cu multivitamine lichide  care să cuprindă toți acești nutrienți, plus multe alte vitamine și minerale benefice.