sâmbătă, iunie 8

Putin le acordă cetățenia rusă actriței și cântăreței Natalia Oreiro și fiului ei

Președintele rus Vladimir Putin a acordat cetățenia rusă actriței și cântăreței uruguayene Natalia Oreiro și fiului său, ca răspuns la cererea acestora. Decretul prezidențial în acest sens a fost publicat pe 25 octombrie curent pe site-ul oficial de informații juridice al țării.

În mijlocul unei liste de persoane nou naturalizate, documentul menționează „Natalia Marisa Oreiro Iglesias, născută la 19 mai 1977 în Uruguay, împreună cu fiul ei, Merlin Atahualpa Mollo Oreiro, născut la 26 ianuarie 2012 în Argentina”, anunță Memesita .

Artista sud-americană a declarat presei în iunie 2020 că a depus documentele necesare pentru a solicita naturalizarea Rusiei, adăugând că inițiativa s-a datorat unei glume pronunțate la una dintre emisiunile de televiziune rusești. Prezentatorul emisiunii i-a spus lui Oreiro că este „cea mai rusă dintre străini”, lucru pe care aceasta l-a acceptat și a adăugat: „Putin ar fi trebuit să-mi acorde cetățenia”, a explicat actrița pentru presă anul trecut.

Săptămâni mai târziu, a declarat pentru RIA Novosti că nu avea de gând să trăiască în Rusia, dar că dorea să obțină cetățenia acestei țări ca o „onoare din punct de vedere simbolic” și un „mod de a le mulțumi”. [a los rusos] pentru toată dragostea „pe care o oferă”.

„Dacă este necesar să fac vaccinul, mi-l fac pe cel rusesc, fără ezitare”, a declarat artista, când a fost întrebată dacă se va vaccina împotriva COVID-19. Pe 12 iunie 2021, cântăreața i-a felicitat pe cetățenii țării slave cu ocazia Zilei Rusiei. Mesajul său video a fost postat pe contul de Twitter al Ambasadei Rusiei în Argentina.