joi, aprilie 18

„As the Earth Turns”va fi difuzat în premieră pe TCM de Halloween, la 80 de ani de la creație

„As the Earth Turns”, un film mut science fiction inedit, din 1938, realizat de un cineast de 20 de ani din Seattle, Richard Lyford, va fi difuzat în premieră la Turner Classic Movies, duminică, 31 octombrie 2021, de Halloween, la ora 21:00 (Pacific), 12:00 – miezul nopții, 1 noiembrie 2021 (Est), potrivit pr.com. Această difuzare este un eveniment unic și un tribut adus calității filmului. Filmul a fost prezent în 122 de festivaluri de film și a obținut 136 de premii/nominalizări.

În 1937, în Seattle, un cineast în devenire de 20 de ani, Richard Lyford, folosind propriul echipament, crease deja 58 de scenarii/scenarii și 9 filme, niciodată lansate. Acest regizor avea să lucreze pentru studiourile Disney la Fantasia, Pinocchio și Dumbo, și să regizeze și să editeze un documentar premiat cu Oscar în 1950. Filmele lui Richard H. Lyford și-au creat un public printre istoricii de film, deoarece primele sale filme „de amatori” sunt unele dintre primele filme „independente” create vreodată în afara Hollywood-ului. Lyford a experimentat cu efecte speciale și machete și devenea cu timpul un regizor excelent. „As the Earth Turns” este prezentat pentru prima dată după mai bine de 80 de ani cu o coloană sonoră orchestrală mixată profesional, realizată de compozitorul de film din Seattle, Ed Hartman.

As the Earth Turns” este plasat la sfârșitul anilor 1930. Filmul prezice cel de-al Doilea Război Mondial, tehnologia viitorului, schimbările climatice și nevoia extremă de pace. Lyford joacă rolul unui om de știință nebun. Actrița principală, Barbara Berger, interpretează un reporter de ziar care muncește din greu. Berger (alias Berjer) a avut o carieră îndelungată pe Broadway și la televiziune (ironic, inclusiv în „As the World Turns”).