vineri, iunie 14

După mai bine de 30 de ani pe mare, un mesaj a fost găsit pe o plajă din Alaska

Dyea a fost cândva un oraș al goanei după aur, iar acum găzduiește câteva zeci de locuitori și o zonă de agrement administrată de Skagway Borough. Printre o grămadă de bușteni răvășiți, crengi și resturi generale, Pam Joy, rezidentă din Dyea, a dat peste una dintre acele descoperiri speciale pe care cei care vin pe plajă speră întotdeauna să le descopere. Un mesaj într-o sticlă.

„Mă plimbam de-a lungul plajei, așa cum fac întotdeauna, adunând gunoaie, și am văzut această sticlă care ieșea la iveală din nisip,am luat-o și eram gata să o arunc în geantă. Și am văzut că era o bucată de hârtie în ea. Și oricum, era un mesaj într-o sticlă. Scria: „La mulți ani 1987!”, a spus Joy pentru postul de radio KHNS.

Cu câteva zile înainte, mareele depășiseră 6 metri, iar vântul suflase în rafale de 40 de mile pe oră. Joy crede că o combinație dintre cele două a fost cea care ar fi putut disloca sticla de pe locul unde s-a odihnit atâta timp.

„Sunt uimită că a stat în apă atât de mult timp și nu s-a spart. Dar apoi mă gândesc: „Ei bine, poate că a aruncat-o cineva din Skagway sau din Haines, de exemplu, și a rămas blocată undeva pe fundul apei în tot acest timp și a fost agitată de furtună”. Poate că nu a călătorit prea mult. Sau poate că a venit din Australia. Cine știe? Cine știe?” a întrebat Joy.

Recipientul este din sticlă transparentă, cu un capac de plastic bej cu filet. Sigiliul de siguranță este încă atașat, Dar expeditorul acestui mesaj într-o sticlă nu a inclus nicio altă informație.