marți, mai 14

Un ofițer de poliție a întrerupt un duel între vulturi

La începutul săptămânii trecute, poliția din Plymouth, zona metropolitană Minneapolis-Saint Paul, a oprit o bătaie de stradă dintre cele mai neobișnuite. Doi vulturi au decis să se lupte în apropiere de intersecția dintre 41st Avenue și Nathan Lane. A durat o bună bucată de vreme și în fața unei mici mulțimi.

Imagine: facebook.com/plymouthmn

Ofițerul Mitch Martinson se ocupa în acea zi controlul traficului în apropierea liceului, asigurând siguranța elevilor. Nu s-a gândit niciodată că va asigura și siguranța vulturilor.

„Avem tactici de dezescaladare a conflictelor, dar nu le-am aplicat niciodată la vulturi sau la alte animale”, a spus Martinson.

Când apelul l-a dus la intersecția dintre strada 41 și Nathan Lane, a dat peste o încăierare în toată regula, implicând gheare, ciocuri și câte un țipăt ocazional.

„Încercam să-mi treacă prin cap ce să fac în continuare. Și pe cine să sun”, a spus Martinson.

El a contactat DNR și Centrul pentru păsări răpitoare, care mai târziu au spus că păsările se luptau pentru teritoriu.

Martinson chiar a amintit un episod din Animal Planet care spunea că acoperirea capului unei păsări o ajută să se calmeze. Dar înainte de a putea încerca această tactică, situația s-a schimbat. Vulturii au trecut de la luptă la fugă.

„În cele din urmă, vulturii au început din nou să se ia la ceartă și următorul lucru pe care îl știu este că au început să zboare”, a spus Martinson.