vineri, iunie 14

11.200 de femei și copii nigerieni violați în 2020 – ONU

Organizația Națiunilor Unite pentru Femei a declarat luni că un total de 11.200 de cazuri de viol, inclusiv copii care au fost violați până la moarte, au fost raportate în Nigeria în 2020.

Imagine: Gideon Hezekiah de la Pexels

Organismul global a declarat acest lucru în timpul unui mic dejun cu mass-media înainte de Zilele ONU de activism împotriva violenței bazate pe gen din Abuja.

Specialistul ONU, Tosin Akibu, a adăugat că violența împotriva femeilor și fetelor a continuat să crească într-un ritm alarmant.

Ea a declarat: „În 2020, au fost raportate în total 11.200 de cazuri de viol; unele dintre acestea au inclus copii care au fost violați până la moarte. Violența împotriva femeilor continuă să apară într-un ritm alarmant.

În sondajul pe care l-am efectuat anul trecut, aproximativ 43,5% dintre copiii de sex feminin au fost dați în căsătorii timpurii, 18,4% au suferit de mutilare genitală feminină, 17,4% au suferit de violență partenerului intim de-a lungul vieții.”

De asemenea, reprezentantul adjunct al UN Women în Nigeria, Lansana Wonneh, a declarat că una dintre cele mai mari provocări de dezvoltare din Nigeria este violența bazată pe gen.