marți, iunie 25

Peste 40 de cămile descalificate de la un concurs saudit din cauza operațiilor estetice

Organizatorii unui concurs de frumusețe pentru cămile din Arabia Saudită au declarat că 43 de animale au fost descalificate pentru că au primit tratamente cu botox, liftinguri faciale și alte proceduri cosmetice.

Imagine: Arralyn de la Pexels

Oficialii festivalului King Abdulaziz Camel Festival, care se desfășoară timp de o lună în deșertul de la nord-est de Riyadh, au declarat că examinările cămilelor înscrise în concursul de frumusețe au arătat că 43 dintre animale au primit injecții cu botox, proceduri de lifting facial, injecții hormonale și alte îmbunătățiri interzise, potrivit UPI.

În cadrul concursului, cu un fond de premiere de 66 de milioane de dolari pentru crescători, juriul evaluează cămilele în funcție de forma capului, a gâtului și a cocoașei, precum și de vestimentația și posturile cămilelor.

Oficialii au declarat că a fost folosită o tehnologie avansată pentru a verifica dacă cămilele au fost îmbunătățite artificial, iar 43 dintre ele au fost descalificate din cauza constatărilor. Aceștia au spus că acesta a fost cel mai mare număr de descalificări din istoria concursului.