duminică, iunie 30

Trei orașe din Europa pe care le puteți vizita fără restricții

Țările din Europa încep să renunțe la restricțiile de călătorie legate de pandemia de Covid-19. Iată câteva orașe care merită vizitate, fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la diverse restricții de a călători.

Dublin, Irlanda

Începeți călătoria rătăcind pe străzile pitorești pentru a cunoaște orașul din perspectiva unui localnic. Puteți vizita catedrala St. Patrick, castelul Dublin și catedrala Christ Church.

Nu ocoliți fabrica unde se produce celebra bere Guinness sau distileria Jameson. Seara vă puteți pierde într-unul din numeroasele pub-uri.

Daca aveți timp, faceți și o excursie de o zi la faleza stâncoasă din Moher, un cadru folosit în numeroase producții cinematografice.

Ljubljana, Slovenia

Acesta este unul dintre cele mai verzi și mai fermecătoare orașe din toată Europa Centrală. Admirați arhitectura barocă din bisericile din orașul vechi înainte de a vă îndrepta spre emblematicul Castel Ljubljana.

Ljubljana este cu adevărat un oraș verde – are cea mai mare zonă fără mașini din UE și există chiar și un tren electric care îi duce pe turiști prin centrul orașului. Toate acestea, împreună cu nenumăratele parcuri împrăștiate prin oraș, vă pot oferi o escapadă relaxantă și totodată culturală.

Oslo, Norvegia

Această veche capitală scandinavă este situată în interiorul fiordului Oslofjord, lung de 100 de kilometri, care găzduiește 40 de insule. Mai mult de jumătate din municipiul Oslo este acoperit de păduri și parcuri, ceea ce face din Oslo un adevărat oraș verde.

Puteți alege un tur cu autocarul pentru a vedea numeroasele atracții ale orașului. Nu ratați o vizită la fortăreața Akershus , precum și la Muzeul de Istorie Naturală cu Grădina Botanică. Pasionații de istorie, vikingi și exploratori se pot bucura de numeroase muzee tematice, cum ar fi The Viking Ship Museum, Fram sau Kon-Tiki (dedicat exploratorului Thor Heyerdahl).