vineri, august 18

Ce muzee poți vizita în Qatar

Qatar-ul se pregăteste să găzduiască anul viitor cea de-a 22-a ediție a Campionatului Mondial de Fotbal.

Statul situat pe coasta estică a Peninsulei Arabice, cu capitala la Doha, oferă însă si alte atracții turistice. Iată mai jos o listă cu cele mai importante muzee.

Imagine: Abdullah Ghatasheh from Pexels

Museum of Islamic Art

Situat pe o insulă construită special pentru acest scop, lângă Corniche, promenada de pe malul apei din Doha, clădirea în sine este o minune arhitecturală proiectată de arhitectul I.M. Pei, laureat al Premiului Pritzker. Muzeul conține patru etaje de expoziții permanente și temporare, un magazin de suveniruri, o cafenea și un restaurant haute cuisine IDAM al renumitului bucătar Alain Ducasse, la etajul cinci. Muzeul găzduiește, de asemenea, o bibliotecă de patrimoniu, cu o colecție de 21.000 de cărți, inclusiv 2000 de ediții rare, atât în arabă, cât și în engleză.

National Museum of Qatar

Proiectat de arhitectul Jean Nouvel, laureat al premiului Pritzker, Muzeul Național din Qatar se inspiră din formațiunile de cristal naturale cunoscute sub numele de trandafirul deșertului și le recreează. Construit în jurul palatului original al șeicului Abdullah bin Jassim Al-Thani, care a fost sediul guvernului timp de 25 de ani, Muzeul Național al Qatarului dă glas patrimoniului Qatarului și, în același timp, îi celebrează viitorul.

The Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani Museum

Mathaf: Arab Museum of Modern Art

The Museum of Illusions

Msheireb Museums