Thailanda ar dori eliminarea completă a restricțiilor de intrare în țară

Thailanda tocmai a publicat un calendar pentru eliminarea completă a tuturor restricțiilor de intrare legate de Covid-19.

O destinație preferată în Asia de Sud-Est – unde se află cel mai vizitat oraș din lume, Bangkok – Thailanda a încercat de mai multe ori să își relanseze sectorul turistic pe parcursul pandemiei, deși țara are încă un set strict de cerințe de intrare pe care călătorii trebuie să le respecte pentru a putea-o vizita.

Cu toate acestea, cele mai recente evoluții din saga redeschiderii frontierelor sugerează că aceste cerințe ar putea fi pe cale de dispariție în doar câteva luni.

Calendarul de relaxare a restricțiilor de intrare – Informații pentru călători

Încă de când au decis pentru prima dată să își redeschidă provizoriu granițele în timpul pandemiei, Thailanda a testat modificarea cerințelor sale stricte de intrare în încercarea de a încerca să atragă mai mulți călători înapoi pe meleagurile sale. Cea mai recentă dintre numeroasele modificări de acest gen a avut loc în urmă cu doar o săptămână, când guvernul a eliminat cerința ca turiștii să prezinte un rezultat negativ la testul PCR înainte de zbor, o măsură pe care mai multe țări au luat-o în ultimele luni.

Dacă nivelurile de cazuri din întreaga țară rămân scăzute în perioada care vine, calendarul modificărilor de restricții va fi următorul, potrivit Travel Off Path:

1 mai – înlocuirea testului RT-PCR la sosire cu o verificare cu kitul de testare antigen, efectuată de un profesionist din domeniul medical – o metodă de testare mai rapidă și mai ieftină.
1 iunie – anularea sistemului „Test and Go” și a Thailand Pass, permițând călătorilor să poată intra în țară fără restricții.