luni, iunie 10

O pisică britanică a fost recunoscută oficial ca fiind cea mai bătrână din lume

Cu puțin timp înainte de a împlini 27 de ani, o pisică britanică a fost recunoscută oficial ca fiind cea mai bătrână pisică în viață. 

La vârsta de 26 de ani și 316 zile, aproximativ echivalentul felinelor a 120 de ani umani, animalul de companie care a doborât recordul este sănătos, deși are o vedere slabă și este surdă. 

Flossie, o frumoasă pisicuță maro și neagră, cu o dispoziție blândă și care adoră mângâierile și mâncarea, a văzut diferite case de-a lungul lungii sale vieți. Actuala ei stăpână, Vicki, spune că este în continuare jucăușă și curioasă, nu este deranjată de surzenia ei și se adaptează rapid la medii noi, în ciuda lipsei de vedere. 

În fiecare zi, Flossie toarce și doarme lângă stăpâna ei, ghemuită în păturica ei galbenă preferată, sau se bucură de un castron mare și frumos de mâncare. „Ea nu strâmbă niciodată din nas în fața ocaziei unei mese bune”, spune Vicki. 

Călătoria lui Flossie pentru a-și confirma recordul a început în august 2022, când a fost dată în grija Cats Protection, principala organizație caritabilă pentru protecția pisicilor din Marea Britanie.

„Am fost uluiți când am văzut că fișa veterinară a lui Flossie arăta că are 27 de ani”, a declarat coordonatorul filialei Cats Protection, Naomi Rosling, la incredibila descoperire.