6 orașe cu târguri de Crăciun memorabile

Târgurile de Crăciun sunt o tradiție îndrăgită în întreaga lume, creând o atmosferă festivă și plină de bucurie care ne încântă simțurile și ne aduce mai aproape de spiritul sărbătorilor. Aceste piețe ne duc cu gândul la clipe minunate petrecute în familie, mirosuri îmbietoare de turtă dulce, vin fiert, castane coapte, decorațiuni și brazi împodobiți, la veselie, nostalgia copilăriei și multă distracție. Așadar, hai să facem o scurtă călătorie virtuală pentru a descoperi cele mai îndrăgite piețe de Crăciun pe care le poți vizita anul acesta alături de cei dragi.

Imagine: website prague.eu

Praga, Cehia (2 decembrie 2023 – 6 ianuarie 2024)

Praga, cunoscută și ca „Orașul de Aur”, își întâmpină vizitatorii cu piețe de Crăciun pline de culoare și magie, unde tradițiile cehe se îmbină cu atmosfera festivă a sărbătorilor. Principalele piețe de Crăciun se găsesc în Piața Orașului Vechi și în Piața Wenceslas, ambele situate în inima orașului, la doar 5 minute de mers pe jos una de cealaltă. Aici, vizitatorii pot explora căsuțe de lemn frumos decorate, unde pot achiziționa produse de artizanat locale, decorațiuni de Crăciun și delicatese tradiționale cehe.

Budapesta, Ungaria (17 noiembrie – 31 decembrie 2023)

Budapesta, capitala Ungariei, este renumită pentru târgul său de Crăciun, care transformă orașul într-un paradis festiv. Aici, vizitatorii pot experimenta autenticitatea și tradițiile maghiare, îmbinate cu atmosfera vibrantă și festivă a sărbătorilor de iarnă.

Piața de Crăciun din Budapesta este locul ideal pentru a savura delicatese tradiționale maghiare, a admira meșteșugurile locale și a te bucura de spectacolele și concertele organizate în această perioadă. Luminițele de sărbători și decorațiunile strălucitoare adaugă un plus de magie, făcând din Budapesta o destinație de top pentru cei care doresc să experimenteze magia Crăciunului într-un cadru urban impresionant.

Viena, Austria (18 noiembrie – 26 decembrie 2023)

Viena, capitala Austriei, găzduiește unele dintre cele mai frumoase piețe de Crăciun, transformând orașul într-un tărâm de basm în perioada sărbătorilor de iarnă. Una dintre cele mai cunoscute piețe de Crăciun este „Viena Magic of Advent”, care transformă Piața Primăriei într-un tărâm de poveste strălucitor.  Un alt loc de interes înainte de Crăciun este piața culturală și de Crăciun din fața Palatului Schönbrunn.

Berlin, Germania (20 noiembrie 2023 – 1 ianuarie 2024)

Berlin, capitala Germaniei, este gazda unor piețe de Crăciun diverse și captivante, fiecare cu propriul său caracter unic. Aceste piețe transformă orașul într-un loc de sărbătoare, unde vizitatorii pot experimenta tradițiile germane de Crăciun, pot savura vin fiert și pot degusta specialități culinare germane, cum ar fi cârnații și prăjiturile de Crăciun.

Londra, Marea Britanie (17 noiembrie 2023 – 1 ianuarie 2024)

Londra, unul dintre cele mai cosmopolite orașe din lume, își întâmpină vizitatorii cu „Hyde Park Winter Wonderland”, o destinație spectaculoasă de Crăciun, considerată una dintre cele mai bune piețe de Crăciun din Regatul Unit. Pe de altă parte, la „Angels Christmas Market” găsești cadouri și produse artizanale neobișnuite și handmade, inclusiv ceramică, lumânări, bijuterii, jucării de lemn, etc.

Madrid, Spania (25 noiembrie – 31 decembrie 2023)

Madrid, capitala vibrantă a Spaniei, găzduiește printre cele mai bune piețe de Crăciun din țară, oferind  experiențe festivă sub soarele strălucitor al Spaniei. Piețele de Crăciun din Madrid sunt un paradis pentru colecționari, oferind antichități, opere de artă și obiecte de colecție, piese vintage, piese arheologice, picturi, ornamente, cadouri și delicatese. Aici, vizitatorii pot admira scenele Nașterii, cunoscute sub numele de „belénes”, și se pot delecta cu specialități sezoniere precum churros con chocolate și vin fiert.