vineri, iunie 28

Marco D’Amore și Salvatore Esposito și-au luat la revedere de la personajele lor din seria Gomorra

Vineri seara postul de televiziune Sky a difuzat ultimele două episoade din serialul Gomorra, dar fanii din România au avut de așteptat până sâmbăta, când acestea au fost difuzate și de HBO. Cele două episoade au aruncat cortina peste dramatica luptă pentru putere dintre familiile din Napoli, care a durat aproape opt ani și care a dus serialul italian în întreaga lume, primind laude peste tot unde a fost distribuit. A fost văzut de fani în aceeași ligă cu legendarele Sopranos, The Wire sau Breaking Bad.

La finalul celor 5 sezoane care le-au adus popularitatea, actorii Marco D’Amore și Salvatore Esposito au publicat două scrisori emoționante în care își iau rămas bun de la personajele lor, Ciro Di Marzio și Genny Savastano.

„În urmă cu șapte ani eram doar un băiat din suburbii care visa să fie actor. Și pentru ca acest vis să devină realitate, ți-am dat trupul meu, vocea mea, sufletul meu. Ți-am dat toată ființa mea. Drama ta a fost drama mea, rănile tale m-au marcat și pe mine. Fiecare dintre noi a trăit viața celuilalt”, i-a scris Esposito fiului lui Don Pietro Savastano, personajul care i-a adus faima internațională și pe care acum va trebui să-l abandoneze pentru totdeauna.

Un ultim dialog cu Ciro Di Marzio și-a imaginat și actorul Marco D’Amore, căruia Nemuritorul i-a marcat de o manieră indiscutabilă viața și cariera: „Aș vrea să-ți spun atâtea lucruri, să te îmbrățișez poate. Dar știu că nu pot. Tu ești protagonistul. Privirea ta e dură, ca și cum mi-ai reproșa ceva. Apoi, deodată, zâmbești, așa cum ai făcut-o de puține ori. Mă bați ușor pe obraz. Fii cuminte”, spui tu. Apoi mergi spre ușă, o deschizi și o închizi în urma ta fără să te uiți înapoi. La revedere, Ciru!'”