marți, iunie 25

Maraton la minus 53 de grade Celsius în Yakuția

Șaizeci și cinci de alergători, printre care sportivi din Emiratele Arabe Unite, SUA și Belarus, au luat startul zilele trecute, la temperaturi extrem de scăzute, în Oymyakon, Polul Frigului din Yakuția.

Echipa internațională formată din bărbați și femei a alergat pe distanța completă, semimaraton, dar și 10 km și 5 km, potrivit Siberian Times.

Câștigătorul a fost Vasily Lukin, profesor de la Institutul de Cultură Fizică și Sport Churapcha. Aceasta este a doua sa victorie în cursa extremă; anul acesta a ajuns la linia de sosire de la Tomtor în trei ore și douăzeci și două de minute.

‘Mulțumesc organizatorilor care au reușit să depășească toate dificultățile cauzate de pandemie!”, a declarat Vasily. ‘Mi-ar plăcea să văd mai mulți alergători din întreaga republică, din Rusia și din străinătate la viitoarele maratoane’.

Cel mai bun rezultat în rândul femeilor a fost obținut de localnica Marina Sedalischeva, care a terminat cei 42 de kilometri în patru ore și nouă minute.

Câștigătorii semimaratonului au fost Vasily Spiridonov (1 oră și 36 de minute) și Ulyana Barashkova (2 ore și 5 minute).

Toți câștigătorii au primit premii în bani începând de la 100.000 de ruble (1.288USD, 950GBP); a existat un premiu special pentru participanții cu vârsta de peste șaptezeci de ani.