marți, iunie 11

Mama lui Stifler, un adevărat magnet după rolul din „American Pie”

În 1999, Jennifer Coolidge a intrat rapid în lumina reflectoarelor după ce a jucat rolul mamei lui Stifler în „American Pie”. În film, a fost râvnită și supranumită „MILF”. După lansarea filmului, ficțiunea a fost destul de aproape de realitate.

Thibault from Paris, France, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

„M-am jucat mult timp de-a ‘MILF’ și am avut parte de multă acțiune sexuală după „American Pie”, a declarat ea pentru Variety. „Au fost atât de multe beneficii făcând acel film. Adică, ar fi fost vreo 200 de persoane cu care nu m-aș fi culcat niciodată”.

Nu numai că Jennifer a fost aparent ocupată în dormitor după acest rol, dar a fost o adevărată atracție și pe plan profesional. După „American Pie” a obținut o mulțime de roluri, lucru relativ nou pentru ea.

„Zece ani din viața mea de audiții”, spune ea, „niciunul nu s-a soldat cu un loc de muncă. Frica dispare atunci când ești atât de obișnuit să pierzi. Există o oarecare libertate în asta”.

Acele zile în care implora pentru angajamente par să fi rămas în urmă, deoarece recent a obținut prima ei nominalizare la Emmy pentru munca sa în „White Lotus”. Chiar anul trecut, actrița a dezvăluit că era cât pe ce să nu accepte rolul pentru că era nemulțumită de greutatea ei.

„Pur și simplu nu am vrut să apar în fața camerei atât de grasă din cauza mâncatului meu excesiv din timpul COVID”, a declarat ea pentru Page Six anul trecut. „Credeam că o să murim cu toții, chiar credeam, așa că mâncam până la moarte. Pizze vegane, uneori cinci sau șase într-o zi.”

Jennifer, în vârstă de 60 de ani, a pus la cale chiar o poveste despre motivul pentru care nu putea juca în „White Lotus”, dar un prieten a intervenit și a convins-o să accepte rolul.

„Jennifer, asta e tot ce ai! Ce naiba?”, își amintește că i-a spus amica anonimă. „Mi-a spus: „Oportunitățile astea nu se mai ivesc, idioato!””.

„Cu toții avem nevoie de acești prieteni”, a explicat actrița. „Mulți actori fac greșeli uriașe, nu știu de ce, ne dorim să se întâmple un moment grozav, dar când acesta apare ne convingem cumva să nu-l trăim, cred că este foarte tipic pentru un actor, să o dea în bară pentru el însuși, dar eu am avut o prietenă grozavă care m-a împiedicat să fac asta.”