luni, aprilie 15

Agențiile de turism din țară pot cere bani de la stat pentru fiecare străin pe care îl aduc în România

Agențiile de turism din România pot solicita bani de la stat pentru acoperirea parțială a cheltuielilor pe care le fac pentru a aduce turiști străini în țară. Primele cereri pot fi depuse chiar din prima lună a anului 2023, pentru activitatea din trimestrul al patrulea din 2022, conform Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT).

„Premieră în România, chiar din prima zi a anului viitor! Vom deconta parțial, de la bugetul de stat, cheltuielile agențiilor de turism care au organizat sejururi în țara noastră pentru vizitatorii străini, cu o durată de cel puțin 4 nopți. Programul are un scop clar – valorificarea incomingului, ca activitate de export și, prin stimularea operatorilor econimici de profil, ne dorim ca rezultat atragerea unui număr cât mai mare de turiști de peste hotare, inclusiv o creștere a încasărilor provenite din această ramură economică. Înscrierile se vor face exclusiv online, așa cum a devenit tradiție, de această dată prin intermediul unui formular electronic, disponibil începând de astăzi pentru consultare pe site-ul ministerului”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Agențiile de turism organizatoare, care au avut activitate de incoming în anul calendaristic anterior mai mare de 200 de turiști străini, vor putea beneficia de sprijin financiar, de la bugetul de stat. Mai multe detalii pe Turnul Sfatului.