luni, iunie 24

Paulina Porizkova pozează fără filtru pentru 2023: „Nu am nimic de ascuns”

Născută în Cehoslovacia din timpul Războiului Rece, Paulina Porizkova este o actriță suedeză și fost supermodel. În 1984, Paulina Porizkova a apărut pe prima ei copertă Sports Illustrated – Swimsuit Issue. În calitate de imagine a Estée Lauder în 1989, a fost unul dintre cele mai bine plătite modele din lume. 

Când a fost distribuită în videoclipul piesei „Drive” a trupei The Cars, a fost dragoste la prima vedere pentru ea și pentru solistul Ric Ocasek. El avea 40 de ani la acea vreme, iar Porizkova avea 19 ani. Anii care au urmat i-au adus căsătoria, statutul de mamă, o carieră de scriitoare în devenire. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără Her Alibi (1989), Arizona Dream (1993), Wedding Bell Blues (1996) și Thursday (1998).

La cumpăna dintre ani, ea a postat două fotografii pe Instagram care o prezintă așa cum este, fără filtre, cu următoarele mesaje:

Imagine: Instagram / Paulina Porizkova

„Prima dimineață a anului 2023, neretușată, nefiltrată și cu o ușoară mahmureală de la o noapte minunată cu cei mai apropiați prieteni și cu fiul meu.

Anul 2022 a început cu mine cufundată în scrierea cărții mele și în trecutul meu.
S-a încheiat cu mulțumirea că cartea mea a ajuns la voi toți și cu reacțiile voastre la ea.
Între timp, a existat o nouă viață: călătorii, munca de modeling ca femeie în vârstă și făcându-mi noi prieteni oriunde mergeam.
Un amestec frumos și perfect între noul și vechiul.

În 2023, speranța mea este să pot renunța la trecut.
Să nu mai încerc să trăiesc în el pentru confort – chiar dacă doare și va continua să doară atâta timp cât voi sta acolo.
Necunoscutul care ne așteaptă este înfricoșător.
Atât de înfricoșător, încât durerea trecutului este preferabilă.
Asta este ceea ce vreau să cuceresc în continuare. Frica mea de necunoscut. Să merg cu îndrăzneală acolo unde nu am mai fost niciodată.

În cinstea unui nou an și a necunoscutului. Pentru a îmbrățișa schimbarea.
Să devenim mai înțelepți, să îmbătrânim, să devenim mai îndrăzneți.

Un an nou fericit tuturor.”

„Noul an se deschide larg.
Îl întâmpin goală. Pentru că nu am nimic de ascuns.
Mă simt în sfârșit bine în pielea mea. Nu am nevoie de armură când sunt deja înarmată cu experiențele mele și cu înțelepciunea pe care mi-au adus-o.
Toate lucrurile cu adevărat bune sunt înghesuite în acest corp și invizibile la exterior.
Asta nu înseamnă că nu există.
Este ceea ce mă face să stau dreaptă și mândră – chiar și atunci când sunt dezbrăcată.”