miercuri, iulie 3

Cunoscută pentru activitatea de influencer, o tânără de 25 de ani ajunge prima doamnă a Ecuadorului

Lavinia Valbonesi este foarte cunoscută pe rețelele de socializare pentru sfaturile sale privind sănătatea și nutriția și a fost un pilon cheie în campania actualului președinte ales.

Prietenoasă, amuzantă, profesionistă, mamă, soție și un cunoscut „influencer”, Lavinia Valbonesi a fost unul dintre protagoniștii campaniei electorale din Ecuador. Blonda soție a lui Daniel Noboa a fost o susținătoare fermă în timpul turneelor pe care tânărul om de afaceri le-a făcut în toată țara și, mai ales, o figură centrală în activitatea de neoprit a candidatului pe rețele, potrivit Revista Gala.

Nutriționistă în vârstă de 25 de ani, Lavinia Valbonesi este cunoscută pentru mini-video-urile sale pe Tik Tok și pentru mesajele sale pe Instagram sau X (vechiul Twitter) despre alimentație și viață sănătoasă.

În această campanie electorală amețitoare, în timp ce Noboa a făcut un tur al țării purtând o vestă antiglonț și purtându-și promisiunile de schimbare și de oportunități pentru tineri și pentru sectoarele defavorizate, soția sa a consolidat mesajele prin intermediul rețelelor sociale.

Având în vedere că aproximativ 635.000 de tineri de 16 și 17 ani sunt eligibili pentru a vota în Ecuador – votul este obligatoriu doar pentru cei care au peste 18 ani – și peste 3,4 milioane de ecuadorieni cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani – un sfert din cei 13,4 milioane de alegători înregistrați – tinerii au fost o țintă clară a campaniei.

Imagine: Lavinia Valbonesi – Facebook

Atât candidatul, cât și soția sa au fost clari că pentru a ajunge la ei, pe lângă actele și promisiunile publice, trebuiau să folosească propriul lor limbaj: cel al rețelelor sociale.

Fiică a unui imigrant italian, Lavinia s-a născut în orașul Chone, în vestul Ecuadorului, și a crescut în Insulele Galapagos. Copil unic, l-a întâlnit pe Noboa când avea 21 de ani și s-a căsătorit cu acesta în august 2021.