duminică, mai 12

Un vlogger culinar a stârnit indignare jupuind, eviscerând și gătind un crocodil pentru vizualizări

O vloggeriță culinară din China s-a aflat în centrul unei furtuni pe rețelele de socializare după ce a postat un videoclip controversat în care se vede cum ucide și gătește un crocodil de 90 kg.

În zilele noastre, oamenii fac tot felul de lucruri nebunești și controversate în fața camerelor de filmat pentru a atrage atenția, de la a mânca pește infestat până la a prăbuși avioane mici, dar majoritatea dintre ei trag o linie în fața cruzimii gratuite față de animale. Un influencer chinez a învățat recent pe pielea lui că oamenilor nu le place când ucizi, dezmembrezi și gătești un animal sălbatic lipsit de apărare pentru plăcerea lor de a privi, iar isprava ar putea acum să-i aducă probleme cu legea.

Chu Niang Xiao He, o vloggeriță specializată în gastronomie cu peste 3,5 milioane de urmăritori pe Douyin (versiunea chineză a TikTok), a postat recent un scurt clip în care demonstrează cum să ucizi și să prepari un aligator în confortul propriei case. Acesta a fost menit să șocheze și să atragă atenția, dar a atras, de asemenea, un val de reacții negative și acuzații de cruzime față de animale.

Videoclipul lui Xiao He a stârnit indignare pe rețelele de socializare chinezești, mulți utilizatori Douyin cerând interzicerea permanentă a acesteia de pe platformă, din cauza cruzimii evidente față de animale, relatează Oddity Central. Creatoarea de conținut a încercat să se apere, dar modul în care a procedat nu a făcut decât să înfurie și mai mult oamenii. Chu Niang Xiao He a explicat că respectivul aligator din videoclip a fost reprodus în mod artificial pentru a fi transformat în produse din piele, așa că urma să fie sacrificat oricum…