duminică, iunie 30

Cele mai bune ceaiuri din plante pentru a-ți crește nivelul de energie

Nu există o baghetă magică pentru a vă oferi mai multă energie, mai puțin stres și un somn mai bun, dar putem cel puțin să vă îndrumăm în direcția unor ceaiuri din plante care ar putea să vă ajute.

Unele dintre aceste plante vă stimulează energia, altele reduc stresul, altele vă ajută să dormiți – și câteva le fac pe toate trei. În plus, consumul de ceaiuri din plante este o modalitate excelentă de a vă menține hidratați și de a aduce în același timp câteva beneficii suplimentare pentru sănătate.

Dacă vă simțiți obosit, iată o selecție recomandată de nutratea.co.uk cu cele mai bune 7 ceaiuri din plante pentru un nivel de energie scăzut.

Imagine: Pixabay
  1. Ceaiul verde

Din aceeași plantă ca și ceaiul negru, ceaiul verde conține cofeină, așa că vă poate oferi un impuls rapid de energie atunci când aveți nevoie. Nu vă faceți griji însă – cofeina din ceaiul verde este echilibrată cu alți compuși care ne ajută să ne simțim relaxați și calmi.

De asemenea, ceaiul verde ne susține cogniția, atenția și memoria. Atunci când vă simțiți lipsiți de energie și aveți nevoie să vă concentrați, acesta este un ceai excelent.

  1. Ghimbir

Ghimbirul este o opțiune bună pentru cei care sunt sensibili la cofeină și doresc o modalitate diferită de a-și crește nivelul de energie.

Această plantă condimentată ajută la creșterea funcției cognitive, ne îmbunătățește memoria de lucru și ne crește capacitatea de a fi atenți. De asemenea, crește circulația sângelui și ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge – ambele contribuind la menținerea energiei noastre la un nivel ridicat în timpul zilei.

  1. Ashwagandha

Stresul cronic ne poate duce adesea să ne simțim obosiți și abătuți. Fiind un adaptogen, ashwagandha este o alegere ideală pentru a vă sprijini organismul să facă față efectelor stresului.

O plantă populară în Ayurveda, ashwagandha este, de asemenea, cunoscută pentru că ne stimulează nivelul de energie mentală, cogniția și concentrarea. Ea ne ajută să ne simțim energizați și din punct de vedere fizic, dându-ne acel impuls suplimentar de care avem nevoie pentru a ieși și a face mișcare.

  1. Mușețel

Mușețelul este una dintre cele mai populare plante pentru stres, anxietate și nopți nedormite. Dacă energia ta scăzută este rezultatul unei tensiuni mentale sau al lipsei de somn, această plantă te-ar putea ajuta să găsești echilibrul de care ai nevoie.

Mușețelul este, de asemenea, bun pentru a vă echilibra nivelul de zahăr din sânge, ajutându-vă să evitați suișurile și coborâșurile care pot provoca energie scăzută și oboseală.

  1. Astragalus

La fel ca ashwagandha, astragalus este un adaptogen, sprijinindu-ne corpul și mintea să facă față stresului și să găsească un echilibru sănătos. Este adesea folosit în medicina tradițională chineză și are multe beneficii, inclusiv creșterea nivelului nostru de energie.

Pe lângă faptul că luptă împotriva efectelor stresului și ne dă un impuls de energie, astragalusul este folosit pentru a îmbunătăți concentrarea și atenția și pentru a ne oferi un somn mai bun.

  1. Ginseng

O altă plantă care este comună în medicina tradițională chineză este ginsengul. Considerat un fel de panaceu, ginsengul este folosit pentru a ne da un impuls general de sănătate și vitalitate, precum și pentru a trata afecțiuni precum oboseala cronică.

Această plantă revitalizantă nu numai că ajută la combaterea energiei scăzute și a oboselii, dar oferă, de asemenea, un impuls suplimentar minții noastre, îmbunătățind concentrarea și memoria.

  1. Melisa

Aroma ușoară și lemnoasă a melisei o face un ingredient popular în amestecurile de ceaiuri din plante. Melisa ajută, de asemenea, la calmarea sistemului nervos și la scăderea nivelului de stres, ceea ce, la rândul său, ne poate ajuta să ne simțim mai plini de energie și mai puțin obosiți.

La fel ca și mușețelul, melisa este, de asemenea, apreciată pentru capacitatea sa de a susține un somn sănătos. Dacă nivelurile tale scăzute de energie sunt rezultatul faptului că nu dormi bine, această plantă poate fi cea potrivită pentru tine.