duminică, iunie 30

De ce să vizitezi Malta în luna noiembrie

Malta este o țară insulară situată în Marea Mediterană, la sud de Sicilia. Limbile oficiale sunt malteza și engleza, iar peste 60% din populație vorbește italiana.

Malta este o destinație populară pentru turiști din întreaga lume, datorită istoriei sale bogate, a plajelor frumoase și a climatului mediteranean.

Noiembrie este o lună excelentă pentru a vizita Malta. Temperatura medie este de aproximativ 20 de grade Celsius, ceea ce este perfect pentru a te bucura de vremea caldă și însorită. De asemenea, este o perioadă mai liniștită decât vara, ceea ce înseamnă că vei putea experimenta mai mult din ceea ce Malta are de oferit, fără a te lovi de mulțimea de turiști.

Iată câteva dintre motivele pentru care ar trebui să vizitezi Malta în noiembrie:

  • Temperatură ideală: Temperatura medie în noiembrie este de aproximativ 20 de grade Celsius. Acest lucru este perfect pentru a te bucura de vremea caldă și însorită, fără să fie prea cald sau prea frig.
  • Nu este aglomerat: Noiembrie este o perioadă mai liniștită decât vara, ceea ce înseamnă că vei putea experimenta mai mult din ceea ce Malta are de oferit, fără prea mulți turiști.
  • Costuri reducese la avion și cazare: Multe companii din industrie oferă prețuri reduse în această perioadă a anului, ceea ce poate face ca vacanța ta să fie mai accesibilă.

Ce poți face în Malta în noiembrie

Iată câteva dintre lucrurile pe care le poți face în Malta în noiembrie:

  • Vizitează atracțiile istorice: Malta are o istorie bogată care datează chiar dinainte de epoca romană, în neolitic. Puteți vizita situri arheologice precum Templul Hagar Qim, Templul Ggantija sau Palatul Grand Master.
  • Bucură-te de zona de litoral: Malta are multe plaje frumoase, ideale pentru o zi de relaxare la soare. Puteți vizita de asemenea insula Gozo sau vestita grota albastră.
  • Explorează orașele și satele malteze: Malta are multe orașe și sate pitorești, fiecare cu propria sa atmosferă unică. Unele dintre cele mai populare destinații includ Valletta, capitala Maltei, și Mdina, un oraș medieval fortificat.

Concluzie

Malta este o destinație excelentă pentru o vacanță în noiembrie. Indiferent dacă ești interesat de istorie, cultură sau pur și simplu de a te relaxa la soare, Malta are ceva de oferit pentru toată lumea.

Photos by Polina Kovaleva.