Două orașe, două țări, o singură călătorie

Dacă ești pasionat de călătorii și vrei să vizitezi cât mai multe locuri, de ce să nu vizitezi două orașe din două țări în aceeași escapadă, chiar dacă vorbim de un city break?

De ce să nu mâncăm dimineața patiserie franceză, iar seara să închinăm un pahar de vin italian? Și mai ales când avem un as prețios în mânecă: funcția Multi-city din motorul de căutare momondo. Iată dealtfel și câteva recomandări de pe blog-ul momondo pentru o astfel de escapadă.

1. Vacanță în Bruxelles (Belgia) – Amsterdam (Olanda)

Pe tărâmul Beneluxului, ca să ajungi din Bruxelles până în Amsterdam nu îți trebuie decât un bilet de autobuz și 2 ore 45 minute de răbdare. Timp în care, desigur, poți să arunci cu ochii pe geam.

2. Copenhaga (Danemarca) – Malmo (Suedia)

Din Copenhaga te plimbi vesel și zglobiu pe străzile daneze, până la stația centrală, te sui la fel de voios în autobuzul sau trenul ce străbate podul Øresund dintre cele două, zâmbești mării ce se desfășoară de partea cealaltă a geamului vreme de 60 de minute și până să apuci să legi firul gândurilor, te vei afla deja pe pământ suedez.

Autobuzul ar fi mai ieftin, dar trenul te duce în același loc în puțin peste 20 de minute și gara centrală din Malmo, la fel ca cea din Copenhaga, sunt chiar în centrul orașului.

3. Viena (Austria) – Bratislava (Slovacia)

Capitala Slovaciei – una dintre acele destinații subestimate, se află la o oră distanță de Viena.

4. Torino (Italia) – Nisa (Franța)

Îmbuibat de artă și bunătăți italiene (așa cum vei fi după câteva zile petrecute în Torino), nu ar trebui să ai nicio problemă în a da năvală în autobuzul care te va conduce între granițele răsfățatei de pe Riviera Franceză – Nisa. După ce-ai învățat tot ce era de învățat despre trecutul religios ce, în mod paradoxal, conviețuiește de minune cu arta și design-ul modern din Torino, odihnirea mădularelor pe una din plajele private ale Nisei o să intre cum nu se poate mai bine.

5. Torino (Italia) – Lyon (Franța)

După câteva zile delicioase petrecute între granițele unui oraș italian, Franța ar începe să se contureze ca un al doilea fel de desert la un festin împărătesc. Și poate că ai avut deja norocul să cunoști Nisa sau poate că un cadru pitoresc încadrat de hectare de vie te îmbie mai cu seamă decât plajele însorite de pe Coasta de Azur. De-i pe așa, află că ești un tip norocos. La o distanță de 4-5 ore de autobuz față de Torino te așteaptă, cu toată simandicoșenia franceză tipică… Lyon!

6. Lyon (Franța) – Geneva (Elveția)

Oricât de greu ți-ar fi să te desprinzi de Lyon, ascute-ți auzul suficient cât să auzi chemarea Genevei, de la două ore distanță. Și vei auzi negreșit chemarea Alpilor Elvețieni, a apelor reci și curate ce umplu Lacul Geneva, a naturii verzi și proaspete ce împresoară parcurile orașului.