luni, aprilie 15

The Beatles, din nou în topuri cu melodia „Now and then”

Pe 2 noiembrie, The Beatles au revenit pentru a face din nou istorie cu noul lor single, „Now And Then”, un cântec care împărtășește un mesaj de dragoste, speranță și tandrețe unul pentru celălalt.

Prezentat ca fiind „ultimul cântec al trupei Beatles”, demo-ul îndelung mitizat al lui John Lennon a fost pregătit timp de peste 40 de ani. Pentru a marca această ocazie importantă din istoria legendară a trupei, The Beatles s-au alăturat pentru prima dată YouTube Shorts, deblocând nu doar melodia „Now and Then” pe Shorts, ci toate cele 75 de melodii de pe albumele Red și Blue reeditate, conform blogului Youtube.

Povestea lui ‘Now And Then’ sună astfel: la sfârșitul anilor 1970, Lennon a înregistrat un demo la pianul său de acasă, în New York. După moartea sa, Yoko Ono le-a dat înregistrarea lui Paul, George și Ringo, care au încercat pentru prima dată să lucreze împreună la această piesă în 1995, în cadrul proiectului The Beatles Anthology. Aceasta a rămas neterminată, în parte din cauza provocărilor tehnologice imposibile de a lucra cu înregistrarea inițială a lui John.

Trecem rapid la anul 2022, când regizorul Peter Jackson a dezvoltat un nou software bazat și pe tehnlogie AI pentru producția seriei sale documentare, „Get Back”, care a deschis în sfârșit calea pentru decuplarea vocii lui John de partea de pian și de zgomotul de fond. Această călătorie este frumos articulată într-un scurtmetraj însoțitor, „Now and Then – The Beatles Last Song”, scris și regizat de Oliver Murray, precum și în videoclipul lui Peter Jackson pentru acest cântec.

Trupa The Beatles a înregistrat o revenire record pe primul loc în topurile din Marea Britanie, ultima și „ultima” piesă, „Now and Then”, devenind cel mai bun single din insulă.

The Beatles revin fabulos și în topul Billboard Hot 100 songs, „Now and Then” debutând pe locul 7. Piesa intră în clasament cu data de 18 noiembrie 2023, fiind cel de-al 35-lea single al lor din top 10 și primul din 1996.