miercuri, iunie 26

„Rockin’ Around the Christmas Tree” este anul acesta nr. 1 în topul Billboard Charts

„Rockin’ Around the Christmas Tree”, o piesă din 1958 care nu a intrat niciodată în Top 10 la vremea sa, este acum, 65 de ani mai târziu, piesa nr. 1 în America.

Brenda Lee era o legendă consacrată înainte de vârsta de 60 de ani, înainte de muzica digitală și înainte ca streamingul să repornească topurile, făcând posibil ca hiturile de sărbători să ajungă mult mai sus în Hot 100 decât au ajuns vreodată. Abia în secolul XXI – și, de fapt, doar în ultimii cinci până la zece ani – cântecele de sărbători au atins vârfuri în topuri pe măsura importanței lor culturale.

În ultimele patru sezoane de sărbători, melodia lui Carey a revenit pe locul 1, ajungând în total 12 săptămâni în top, iar în fiecare an, „Rockin’ ” a lui Lee a ajuns pe locul 2, atingând un prag maxim în spatele lui Carey.

Dar, pe măsură ce sezonul de sărbători 2022 se apropia de sfârșit, stream-urile pentru „Rockin’ ” al lui Lee au depășit „Christmas” al lui Carey pentru doar o săptămână, iar Mariah a rămas în fruntea clasamentului general Hot 100 doar datorită difuzării sale radiofonice ceva mai puternice și datorită descărcărilor, potrivit analizei Slate. Conducerea și casa de discuri a lui Lee au înțeles mesajul: Carey era vulnerabilă, iar numărul 1 era posibil. În acest sezon, în onoarea celei de-a 65-a aniversări a piesei „Rockin’ Around the Christmas Tree” (un pretext firav, dar corect), echipa Brenda a făcut totul pentru ca ea să fie prezentă la televizor, să filmeze un videoclip nou-nouț și chiar să apară pe TikTok. Videoclipul, în special, este o adevărată parodie: Într-o casă foarte modestă, împodobită cu o perdea roșie și un brad perfect obișnuit, Lee, în vârstă de 78 de ani, întâmpină și gătește un festin de sărbători cu invitații (eminențele muzicii country Tanya Tucker și Trisha Yearwood), în timp ce face playback cu propria voce de adolescentă. Este ca în videoclipul nereușit al lui Peter Jackson cu Beatles reanimat, doar că nu este sinistru și toți participanții sunt încă în viață.