duminică, aprilie 28

Royal Mail lansează o colecție de timbre pentru a marca cea de-a 30-a aniversare Spice Girls

Poșta Regală din Marea Britanie omagiază trupa Spice Girls cu un set de timbre pentru a marca cea de-a 30-a aniversare a legendarului grup de fete – fiind pentru prima dată când serviciul poștal britanic dedică o întreagă colecție de timbre unui grup pop feminin.

Puse în vânzare începând cu 11 ianuarie, cele 10 timbre principale prezintă imagini de la premiile Brit Awards din 1997 – inclusiv celebra rochie Union Jack a lui Geri Horner, confecționată dintr-un prosop de ceai – precum și diferite spectacole și reuniunea lor pentru ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. O colecție suplimentară cuprinde portrete realizate pe platoul de filmare al filmului Spice World din 1997.

Imagine: Royal Mail

Spice Girls au fost create în 1994 de către tatăl și fiul Bob și Chris Herbert, care au căutat să creeze o trupă de fete care să rivalizeze cu boybands care se aflau în topuri. Ei au postat un anunț în Stage în care cereau: „R.U. 18-23 de ani cu abilități de a cânta și dansa?” A fost alcătuită o trupă de cinci persoane, cu Michelle Stephenson, care a fost înlocuită în curând de Emma Bunton, relatează Udiscovermusic.