sâmbătă, iunie 8

O destinație mai puțin cunoscută pentru schi: Cehia

Pe lângă stațiunile autohotone, pasionații de schi din România se mai îndreaptă în mod tradițional către Bulgaria, Austria și chiar mai spre vest.

O destinație mai puțin cunoscută pentru sporturi de iarnă, dar relativ apropiată, ar fi Cehia. Autoritatea Cehă pentru Turism promite servicii de primă clasă, facilități excelente pentru părinți și copii, pub-uri confortabile, cu aromele specialităților culinare cehe de iarnă care pătrund pe ușă.

Imagine: pagina Facebook Visit Czechia

Cea mai lungă pârtie de schi din Cehia se găsește în Dolní Morava


Se pare că stațiunile de iarnă din Cehia se întrec pentru a vedea care dintre ele poate construi cea mai lungă pârtie de schi din țară până în 2025. Anul trecut, primul loc a fost ocupat de Klínovec Ski Resort, cu noua sa pârtie de 3,4 kilometri, dar anul acesta titlul a fost revendicat de Dolní Morava Mountain Resort din Boemia de Vest. Noua pârtie de 3,7 kilometri de coborâre pentru familii nu numai că oferă priveliști uimitoare, dar este și frumoasă și lată, cu cel puțin 25 de metri pe toată lungimea ei. Cu un singur skipass puteți schia pe mai mult de 10 km de pârtii de coborâre complet acoperite de zăpadă, de toate nivelurile de dificultate, într-una dintre cele mai bune stațiuni din Cehia, plină de servicii și atracții de primă clasă.

Špindlerův Mlýn – noi pârtii de coborâre și pârtii mai largi


Noile pârtii și extinderea și modificarea celor existente înseamnă acum că vă puteți bucura de o experiență sportivă mult mai bună în cel mai faimos centru de iarnă din Cehia, stațiunea de schi Špindlerův Mlýn din Munții Krkonoše, unde sezonul de iarnă a început pe 9 decembrie. Cea mai mare noutate din stațiunea Krkonoše, care este, de asemenea, locul unde se antrenează campioana olimpică Ester Ledecká și care găzduiește în mod regulat Cupa Mondială de schi alpin, este finalizarea primei faze a proiectului de conectare a stațiunilor de schi Svatý Petr și Medvědín – ceea ce a dus la crearea a două noi pârtii principale de coborâre.

Monínec – zăpadă garantată și un schi mai sustenabil lângă Praga


Prima stațiune de schi din Cehia care începe sezonul de iarnă este Monínec, la doar o oră de Praga cu mașina. Puteți schia aici începând cu 17 noiembrie! Vă întrebați cum este posibil acest lucru când toate pajiștile din jur sunt încă verzi? Ei bine, se datorează noului rezervor de zăpadă, care utilizează o tehnologie inovatoare, ecologică și economică, care poate păstra zăpada de anul trecut. Datorită Snowfactory, zăpada poate fi produsă chiar și la temperaturi de până la 15 °C, permițând stocarea pe termen lung și reciclarea ulterioară a zăpezii naturale și artificiale. Așadar, chiar dacă condițiile naturale nu sunt ideale iarna, la Monínec va fi cu siguranță zăpadă!