miercuri, iulie 3

Sugestii de pârtii de schi deschise în România la începutul lui 2023

Deși această iarnă nu a fost foarte darnică la capitolul zăpadă, iar temperaturile sunt încă ridicate, iubitorii de schi din România au la dispoziție pârtii, mai mari sau mai mici, deschise pe tot cuprinsul țării.

Pe lângă binecunoscutele pârtii de pe Valea Prahovei sau de la Poiana Brașov, iată și alte câteva sugestii de pârtii deschise în acest moment, majoritatea cu ajutorul tunurilor de zăpadă artificială.

Pârtie de schi Păltiniș

Situată în județul Sibiu, la aproximativ 35 km de municipiul reședință, stațiunea Păltiniș este cea mai veche stațiune montană din România. Complexul de schi și snowboard Arena Platos Păltiniș și-a deschis pentru prima dată porțile în 2010. Resortul dispune de aproximativ 3.5 km de pârtii, împărțite pe diferite categorii de dificultate și nivel. 

Domeniul schiabil Straja

Staţiunea Straja este localizată în judeţul Hunedoara, în Valea Jiului, la aproximativ 8 km de municipiul Lupeni. Prin cele 12 pârtii de schi, staţiunea Straja însumează aproximativ 26 km de domeniu schiabil, iar 20 km pot fi acoperiţi cu zăpadă artificială.

Imagine: pagina de Facebook Complex Montana – Straja

Pârtie de schi Borșa

Domeniul schiabil este situat în Complexul Turistic, pe versantul nordic al Munților Rodnei, în județul Maramureș. A fost dată în folosință pârtia olimpică din Borșa, ajungând la un total de 6 km de pârtii.

Imagine: pagina de Facebook Telegondola si Partia Olimpica Borsa

Pârtia de schi Șuior

Accesul spre pârtia Șuior este unul facil și se face pe DN 18, pe traseul Baia Mare – Baia Sprie – Sighetul Marmației. Momentan e deschisă doar Șuior 1, dificultate medie, lungime 1500 m.

Pârtia Toplița
Domeniul schiabil Pârtia Toplița se găsește la poalele munților Gurghiu. Este alcătuit din trei pârtii de schi deservite de două instalații de teleschi și o bandă rulantă, plus o pârtie de sanie. Momentan sunt deschise Pârtia Bradu și banda Sunkid. La aproximativ 25 kilometri distanță, la Borsec, e deschisă parțial și pârtia Speranța.

Domeniul Schiabil Transalpina

Pârtia de schi se află pe domeniul schiabil Transalpina – Voineasa, în nord-vestul județului Vâlcea. Distanța din localitatea Voineasa până la Ski Resort Transalpina este de aproximativ 34 Km.

Având în vedere temperaturile neobișnuite pentru această perioadă și lipsa zăpezii naturale, verificați întotdeauna daca pârtiile mai sunt funcționale.

Pentru sugestii de cazare în apropierea pârtiilor, verificați aici.