Comisia Europeană a aprobat EMBLAVEO® de la Pfizer pentru pacienții cu infecții rezistente la mai multe medicamente

Pfizer Inc. (NYSE: PFE) a anunțat că i s-a acordat de către Comisia Europeană (CE) autorizația de punere pe piață pentru EMBLAVEO® (aztreonam-avibactam) pentru tratamentul pacienților adulți cu infecții intraabdominale complicate (cIAI), pneumonie nosocomială (HAP), inclusiv pneumonie asociată ventilației (VAP), și infecții complicate ale tractului urinar (cUTI), inclusiv pielonefrită. De asemenea, este indicat pentru tratamentul infecțiilor datorate organismelor aerobe Gram-negative la pacienții adulți cu opțiuni de tratament limitate.

Imagine: Maksim Goncharenok de la Pexels

„Pentru echipele de asistență medicală care tratează pacienți cu infecții bacteriene Gram-negative grave, perspectiva de a rămâne fără opțiuni de tratament eficiente este o amenințare descurajantă, dar foarte reală”, a declarat Yehuda Carmeli, șeful Institutului Național pentru Rezistența la Antibiotice și Controlul Infecțiilor, Tel Aviv Medical Center, Israel, și un investigator în cadrul studiului REVISIT. „Aprobarea EMBLAVEO este o veste binevenită pentru comunitatea bolnavilor infecțioși și oferă o nouă speranță pacienților grav bolnavi afectați de rezistența antimicrobiană.”

Rezistența antimicrobiană – atunci când bacteriile, virușii, ciupercile și paraziții se modifică și găsesc modalități de a rezista la efectele medicamentelor antimicrobiene – este recunoscută ca fiind una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății globale. Dacă aceasta continuă să crească necontrolat, infecțiile minore ar putea deveni amenințătoare pentru viață, iar multe proceduri medicale de rutină, cum ar fi operațiile cezariene și înlocuirile de șold, ar putea deveni prea riscante pentru a fi efectuate. Dezvoltarea de noi tratamente pentru infecțiile cauzate de bacteriile Gram-negative a fost considerată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ca fiind un domeniu de interes critic, din cauza răspândirii lor tot mai mari.

Sursa.