duminică, iunie 9

Platforma de jocuri Zupee obține o nouă finanțare, de 30 de milioane de dolari

Platforma de jocuri online bazate pe abilități Zupee a declarat marți că a obținut o nouă finanțare de 30 de milioane de dolari, ceea ce duce valoarea sa estimată de piață la 500 de milioane de dolari.

Dilsher Singh, fondator și director executiv al Zupee, a declarat pentru IANS că fondurile vor fi utilizate pentru a-și spori amprenta globală, pentru a inova și pentru a-și extinde suita de jocuri.

Foto: Matilda Wormwood from Pexels

„Ecosistemul indian de startup-uri trece printr-o fază extraordinară și acest impuls este aici pentru a rămâne. La Zupee, am crezut întotdeauna în oferirea unor experiențe excelente pentru utilizatori și, cu această nouă rundă de finanțare, nu numai că vom inova în continuare în ceea ce privește ofertele noastre de jocuri, dar vom urmări în mod agresiv și expansiunea internațională”, a detaliat Singh.

Runda de finanțare din seria B a fost condusă în comun de WestCap Group și Tomales Bay Capital, cu sediul în Silicon Valley, cu participare din partea Matrix Partners India.

Această rundă are loc la șase luni după runda din seria A, la o evaluare de 100 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă o creștere de peste 5 ori a evaluării companiei.

„Călătoria noastră abia a început. Cu 10 milioane de utilizatori fericiți în India, dorim să atingem alte miliarde la nivel global prin jocurile noastre inovatoare”, a adăugat Singh.

Fondată în 2018 de către absolvenții IIT Kanpur Singh și Siddhant Saurabh, Zupee inovează prin retehnologizarea jocurilor testate în timp și permițându-le să sporească abilitățile, bucuria și speranța.

Portofoliul companiei are formate de joc inovatoare ale mai multor jocuri populare de societate. Aplicația de joc emblematică găzduiește turnee de quiz trivia live și a înregistrat peste 250 de milioane de sesiuni.

„Atracția de durată pentru jocurile Zupee aduce implicare, plăcere și dezvoltare pentru cel mai larg public dintre toate platformele de jocuri de pe piață. Această finanțare va permite echipei Zupee să investească în continuare în inovație”, a declarat Laurence A Tosi, fondator și Managing Partner al WestCap și investitor timpuriu în Zupee.