marți, iunie 11

Celebrul grup ABBA, o posibilă revenire muzicală „de senzație”

Celebrul grup a promis să nu se refacă niciodată, spre dezamăgirea numeroșilor lor fani. Dar, la aproape patru decenii de la desființare, superstarurile suedeze ABBA sunt așteptate joi să anunțe o colaborare pentru o „revenire senzațională”.

Imagine: pasja1000 de la Pixabay

Aproape la fel de celebru pentru ținutele extravagante ca și pentru melodiile lansate, grupul a înregistrat peste 400 de milioane de albume vândute în 50 de ani.

S-a bucurat de un succes fenomenal cu o serie de hituri în anii 1970 și la începutul anilor 1980, după ce a câștigat Eurovisionul în 1974 cu piesa „Waterloo”.

De când s-au despărțit în 1982, au rezistat cu fermitate tuturor ofertelor de a lucra din nou împreună în cvartet.

Dar, în cursul zilei de joi, se așteaptă ca ei să își încânte fanii cu vești despre o nouă colaborare.

Vedetele acum septuagenare ale unor clasice pop precum „Dancing Queen”, „The Winner Takes It All” și „Take a Chance on Me”, au declarat că vor face un anunț „istoric” la ora 17.45, ora Regatului Unit (16.45 GMT).

Detaliile sunt încă secrete, dar se așteaptă ca grupul să anunțe lansarea primelor lor piese noi după anii 1980 și lansarea unui nou spectacol de teatru în care vor cânta ca holograme „Abbatars”.

Săptămâna trecută, grupul (Anni-Frid Lyngstad, 75 de ani, Agnetha Faltskog, 71 de ani, Bjorn Ulvaeus, 76 de ani, și Benny Andersson, 74 de ani) a anunțat pe Twitter: „Vă mulțumim că ați așteptat, călătoria este pe cale să înceapă”.