sâmbătă, mai 11

Sylvester Stallone renunță la franciza „Expendables”

Sylvester Stallone a confirmat că „se retrage” din „The Expendables”, după 12 ani petrecuți alături de franciza de filme de acțiune a companiei Lionsgate.

Imagine: Gage Skidmore de la Flickr

El a făcut anunțul vineri, într-un videoclip publicat pe Instagram, în care a fost văzut plimbându-se pe platoul de filmare al filmului The Expendables 4, în ultima zi de filmare.

Stallone a calificat drept „dulce-amară” decizia de a părăsi seria pe care a ajutat-o să o lanseze, deși a spus că este „pregătit să predea ștafeta” colegului de platou Jason Statham, „și mâinilor sale capabile”.

Cel care a fost nominalizat de trei ori la Oscar a reflectat ulterior asupra ” sufletului, energiei și umorului” pe care a căutat să le aducă tuturor proiectelor sale, inclusiv celor din franciza Expendables. „Cel mai mare lucru este să pot oferi filme [și] divertisment [în care] poate că există un mic mesaj, pentru că ceea ce încerc să transmit în filmele mele de succes este latura umană”, a spus el. „Nu atât de mult acțiunea; acțiunea este evidentă. Dar este vorba doar de relaționarea cu publicul într-un mod în care acesta se poate identifica cu orice misiune, cu personajele în cauză.”

Stallone și-a încheiat mesajul spunând că „se pregătește să accepte următoarea provocare” și, deși în prezent este atașat de filmul SF „Little America” al lui Rowan Athale și de drama de acțiune „Samaritan” a lui Julius Avery, nu a fost clar la ce provocare anume se referea.

În The Expendables 4, Stallone își reia rolul lui Barney Ross, liderul grupului de mercenari de elită care dă numele francizei – călătorind prin lume pentru a îndeplini misiuni de toate felurile, de la asasinate la salvări. Scott Waugh este regizorul celui de-al patrulea episod, în care vor reveni Statham, Dolph Lundgren și Randy Couture, la care se vor adăuga noi personaje interpretate de Megan Fox, Andy Garcia, 50 Cent și alții. Statham îl portretizează pe Lee Christmas, secundul lui Ross, și va conduce, probabil, viitoarele episoade.