miercuri, iunie 26

Germania va legaliza marijuana și va promova reducerea efectelor nocive ale drogurilor

Liderii viitoarelor partide aflate la guvernare în Germania au anunțat miercuri că au ajuns la un acord formal pentru legalizarea marijuanei și promovarea unor măsuri mai ample de reducere a efectelor nocive ale politicii privind drogurile atunci când vor prelua puterea.

Imagine: Rex Medlen de la Pixabay

Vestea unui acord provizoriu privind canabisul a apărut pentru prima dată săptămâna trecută, dar pactul de coaliție a devenit acum oficial.

„Introducem furnizarea controlată de canabis adulților pentru consum în magazine autorizate”, au declarat partidele într-un nou acord de 118 pagini, potrivit unei traduceri, informează marijuanamoment.net. „Acest lucru controlează calitatea [marijuanei], previne transferul de substanțe contaminate și garantează protecția minorilor.”

În prezent, posesia personală de marijuana este dezincriminată în Germania și există un program de canabis medical. Dar această propunere urmărește să stabilească o piață reglementată pentru marijuana pentru uzul adulților.

Guvernul comun va analiza impactul social al legalizării la patru ani de la implementare.

Dincolo de legalizarea canabisului, așa-numita coaliție a semafoarelor va avansa și alte reforme ale politicii în domeniul drogurilor, cum ar fi înființarea unor servicii de verificare a drogurilor, în cadrul cărora oamenii pot testa drogurile ilicite pentru depistarea contaminanților și a altor substanțe nocive fără teama de a se confrunta cu sancțiuni penale.

Coaliția de guvernare – formată din Partidul Social-Democrat din Germania (SPD), Partidul Liber-Democrat (FDP) și Verzii – a mai spus că legislația va restricționa publicitatea pentru marijuana, alcool și produse din tutun.