sâmbătă, iulie 6

7 sfaturi pentru a scăpa de kilogramele în plus

Uneori, dietele mai mult sau mai puțin draconice pot face mai mult rău decat bine. Cei de la Cleveland Clinic au discutat cu un nutriționist autorizat, Nicole Hopsecger, despre cele mai bune sfaturi pentru pierderea în greutate pe care le împărtășește cu pacienții.

1: Gestionați-vă foamea

Indiferent de dieta pe care o alegeți – și multe diete diferite vă pot ajuta să slăbiți – nu renunțați pentru că vă este prea foame.

2: Nu mâncați un carbohidrat decât dacă are fibre pe lângă

„Acest lucru reduce zaharurile și făina albă (produse de patiserie, pâine albă, bomboane, sucuri etc.) din dieta ta și te ajută să alegi carbohidrați care îți susțin mai bine apetitul și nevoile nutriționale”, spune Hopsecger. „Cu cât mai multe fibre în dieta ta, cu atât mai bine!”

3: Concentrează-te pe comportamente sănătoase, nu pe numărul de pe cântar

Este ușor să te descurajezi atunci când te uiți doar la greutatea ta. „Concentrează-te în schimb pe a face alegeri alimentare bune, pe a urmări porțiile și pe a face exerciții fizice în mod regulat”, spune Hopsecger. „Dacă vă conduceți cu aceste comportamente, pierderea în greutate va urma.”

4: Faceți din vegetale baza dietei dvs.

Diferite abordări de pierdere în greutate funcționează pentru diferite persoane. Dar alimentele vegetale ar trebui să fie baza oricărei diete.

5: Nu există alimente care să fie 100% interzise

Atunci când etichetezi alimentele ca fiind „bune” și „rele”, în mod natural te fixezi pe alimentele pe care nu ar trebui să le mănânci, dar de obicei încă poftești – și probabil că vei pofti mai mult atunci când acestea sunt total în afara limitelor. Astfel, e bine să existe și un procent de 10% „cheat meals”.

6: „Cheltuiți-vă” caloriile cu înțelepciune

Nu toate caloriile sunt create în mod egal. „Dacă dieta ta constă în principal din zahăr, grăsimi saturate/trans și sare – toate acestea putând crea o dependență foarte mare – poți dezvolta pofte consistente pentru alimente dense, bogate în calorii, cu o valoare nutritivă redusă”, spune Hopsecger.

7: Planificați astăzi mesele de mâine

Planificarea din timp oprește acea panică de tipul „apucă ce vezi” care se instalează atunci când aștepți să planifici cina până când ești flămând la ora 18:00. Pregătirea cinei din mers este probabil să aducă pe masa ta alegeri mai puțin nutritive și mai bogate în calorii.