Un atac DDoS legat de „Minecraft” lasă o țară întreagă fără internet

Începând de vineri, mica țară europeană Andorra a suferit întreruperi de internet din cauza unei serii de atacuri DDoS care au paralizat singurul furnizor de servicii de internet al națiunii.

Atacurile par să fi fost legate de un eveniment Twitch Rivals în curs de desfășurare, în cadrul căruia 150 de streameri din Spania, America Latină și Andorra au concurat pentru 100.000 de dolari într-un turneu de mai multe zile pe tema „Squid Game” și „Minecraft”. Cu peste un milion de spectatori, evenimentul a devenit unul dintre cele mai de succes turnee Twitch Rivals din istorie, dar se pare că nu toată lumea a avut o șansă corectă.

Se pare că în prima zi a turneului nu au existat probleme, dar în ziua a doua toți jucătorii din Andorra, care au constituit o parte semnificativă din cei 150 de concurenți, au început să se confrunte cu deconectări și majoritatea au sfârșit prin a fi descalificați din turneu.

Dar nu a fost vorba doar de streameri. Întreaga țară s-a confruntat cu probleme de conectivitate. Vineri, Andorra Telecom, singurul furnizor de servicii de internet din țară, a intrat pe Twitter pentru a anunța că întâmpină dificultăți din cauza unui atac de negare a serviciului.

Din câte se pare, furnizorul a reușit să rezolve problema la momentul respectiv, dar pentru mulți jucători andorrani era deja prea târziu.

A doua zi, puținii participanți andorrani care mai rămăseseră au fost eliminați din cauza unui nou atac DDoS, Andorra Telecom lansând o nouă alertă privind întreruperi de internet. Mulți cred acum că aceste atacuri au fost îndreptate special împotriva participanților la turneu, în speranța de a le răpi șansa de a câștiga râvnitul premiu de 100.000 de dolari.

Și, în ciuda faptului că toți streamerii andorrani au renunțat la turneu în acest moment, atacurile DDoS împotriva Andorra Telecom par să continue, deoarece furnizorul a emis aceeași alertă privind întreruperile de internet în fiecare zi începând de vineri, raportează RT.com.