luni, iunie 24

Mai ceva ca Poşta Română

Poșta din SUA a trimis o scrisoare cu 75 de ani întârziere la o casă din New Jersey.

Gary Katen a găsit o scrisoare ciudată în cutia poștală de la locuința sa din Hackensack.

casuta postala

Katen a declarat, conform FOX5NY: „Deschid cutia poștală și primesc această scrisoare și mă gândesc, ok, în primul rând, nu sunt eu. Este poștă aeriană și apoi mă uit mai atent și este datată 4 mai 1946, este ștampila poștală. Wow. Acum 75 de ani!”

„Scrisoarea” a ajuns la adresa sa cu 75 de ani întârziere! Pe plic erau încă lipite două timbre de un cent și un timbru poștal de șase cenți, cât costa poșta aeriană atunci.

Curiozitatea ei a crescut când a primit o a doua scrisoare câteva săptămâni mai târziu. În cele din urmă a deschis ambele scrisori și, deși scrisul este puțin greu de citit, pare să fie o corespondență între un soț și socrii săi din New Jersey.

Nerăbdătoare să returneze scrisorile proprietarilor de drept, Katen s-a transformat într-un detectiv amator, verificând mai întâi la oficiul poștal din Hackensack și apoi examinând registrele de proprietate, o căutare complicată după ce a aflat că un incendiu din oraș ar fi putut distruge unele registre publice. Ea rămâne cu speranța că într-o zi va putea în sfârșit să reconecteze o familie cu istoria sa. Până atunci, această poveste, ca și întârzierile poștale, va rămâne un mister.