sâmbătă, iunie 8

Trailerul serialului „Stăpânul inelelor” de la Amazon îi divizează pe fani

Un nou trailer de un minut pentru viitoarea serie a Amazon Prime „The Lord of the Rings: The Rings of Power’ a fost încărcat pe canalele YouTube ale platformei, dezvăluind lumea vastă a noului serial și oferind telespectatorilor o privire asupra câtorva dintre personajele principale. Cu toate acestea, a atras o reacție negativă din partea multor persoane din mediul online.

Încă de la apariția primelor detalii despre serial, mulți fani au fost revoltați de alegerile de distribuție și de revizuirile semnificative ale literaturii lui Tolkien, care, în opinia lor, au fost făcute doar pentru a satisface sensibilitățile moderne și pentru a inocula mesaje multiculturale progresiste în lumea bine stabilită a Pământului de Mijloc.

Deși noul trailer are deja peste șase milioane de vizualizări la momentul relatării, raportul like/dislike nu este probabil ceea ce Amazon dorește să vadă înaintea unui serial a cărui producție a costat aproape jumătate de miliard de dolari: 49.000 de like-uri la 15.000 de dislike-uri pe canalul principal Prime Video, și o împărțire egală pe canalele regionale, cum ar fi Prime Video UK, cu 9.300 de like-uri la 9.700 de dislike-uri, după cum relatează RT.

Nici secțiunea de comentarii nu favorizează serialul, deoarece majoritatea covârșitoare a postărilor sunt un citat din Tolkien, copiat și reprodus în diferite limbi, care sună astfel: „Răul nu poate crea nimic nou, poate doar să corupă și să ruineze ceea ce forțele bune au inventat sau au făcut”.