Google oferă gratuit instrumente de editare AI, precum Magic Editor, pentru toți utilizatorii Google Photos

Gigantul tehnologic a anunțat că o serie de funcții de editare îmbunătățite, care anterior erau limitate la dispozitivele Pixel și la abonații plătitori – inclusiv editorul Magic Editor cu inteligență artificială – vor ajunge acum gratuit la toți utilizatorii Google Photos. Această extindere include, de asemenea, Magic Eraser de la Google, care elimină elementele nedorite din fotografii; Photo Unblur, care utilizează învățarea automată pentru a face mai clare fotografiile neclare; Portrait Light, care vă permite să schimbați sursa de lumină pe fotografii după ce ați făcut-o și altele.

Instrumentele de editare au fost, în mod istoric, un argument de vânzare pentru dispozitivele high-end ale Google, telefoanele Pixel, precum și un punct de atracție pentru produsul de abonament pentru stocare în cloud al Google, Google One. Însă, având în vedere numărul tot mai mare de instrumente de editare cu inteligență artificială care inundă piața, Google a decis să pună la dispoziția mai multor persoane setul său de funcții de editare foto cu inteligență artificială, în mod gratuit.

Totuși, această acțiune are și unele atenționări. Pentru început, instrumentele vor începe să fie implementate abia pe 15 mai și va dura câteva săptămâni pentru ca acestea să ajungă la toți utilizatorii Google Photos. În plus, există anumite cerințe hardware pentru dispozitive pentru a le putea utiliza, avertizează TechCrunch.